Weekendtoernooi wordt zeer geslaagd Dagtoernooi bij T.V. De Ruucstoppelen!

van de T.C.

Voor de eerste keer had de toernooicommissie van T.V. De Ruucstoppelen dit jaar een Weekend dubbeltoernooi op de agenda gezet. Vanwege het feit dat de KNLTB deze activiteit wilde promoten besloot men in Sint Philipsland het maar een keer te proberen. Omdat de laatste jaren bij de weektoernooien het aantal inschrijvingen wat terug loopt, zou een Weekendtoernooi een alternatief kunnen zijn om in een kortere periode een toernooi te spelen. Het afgelopen weekend was het zover. Het was de bedoeling om de wedstrijden te spelen op vrijdagavond 22, zaterdag 23 en zondag 24 maart. Helaas waren er veel te weinig inschrijvingen om er de geplande data mee te vullen. Toch wilde de organisatie het niet zo maar afblazen en werden er diverse pogingen gedaan om nog wat tennissers te vinden die mee wilden doen aan een Dagtoernooi op zondag 24 maart. Dit was nog niet zo eenvoudig maar uiteindelijk waren er toch 15 koppels die ingedeeld konden worden in vijf poules. De eerste wedstrijden begonnen om 10.00 uur en de laatste stond gepland om 15.15 uur. Het was een stralende zonnige dag zonder veel wind, dus ideaal tennisweer. Gedurende de hele dag waren er leuke en spannende wedstrijden die vanaf het volle terras door veel belangstellenden werden gevolgd. De heren dubbel werd gespeeld in de 6, 7 en 8 categorie en de dames dubbel in de 6 en 8 categorie.

Uitslagen: De HD6 werd gewonnen door Corné Faasse en Patrick Walpot. Tweede werden Martijn van der Graaf en Michiel de Jager en Maurits van Gemeren en Ron Klein werden derde.

De DD6 werd gewonnen door Rebecca Boot en Netty van Westen. Gwendoline van den Ouden en Coby van Nieuwenhuijzen werden tweede. Iris van Starkenburg en Elles Kooij derde.

In de HD7 waren Niels van Oeveren en Johan Verwijs de sterkste. Adrie van Dijke en Hans Lanser werden tweede en Ab Tieleman en Michel Tuns derde.

De HD8 werd gewonnen door Arjan Koops en Maurits Verwijs. Tweede werden Harm Verwijs en Marc van de Merbel en derde werden Ron Bosters en Richard Buzink.

Marjoke Verwijs en Dominique van Splunder wonnen de DD8. Marri Melissant en Renée de Vogel werden tweede en Chelsea den Hollander en Anke Knapen derde.

Zo werd het toch nog een geslaagde tennisdag met tevreden deelnemers. Tevens was de toernooicommissie blij dat het “Weekendtoernooi” op deze  manier door kon gaan. Misschien dat het in de toekomst nog eens opnieuw geprobeerd wordt. Een Dagtoernooi is in ieder geval een succes gebleken!!