25e editie Open Dubbeltoernooi bij T.V. de Ruucstoppelen 2019.


Van zaterdag 24 augustus t/m zondag 1 september werd op het tennispark van T.V. ”De Ruucstoppelen” in Sint Philipsland ‘t Veerhuis Open Dubbeltoernooi gehouden. Dit dubbeltoernooi werd voor de eerste keer georganiseerd in 1995 door de toenmalige toernooileider en secretaris van de vereniging Jan Walpot. Er was toen pas verlichting aangelegd en omdat vanaf 1992 het Open Toernooi van eind juni steeds een groot succes was, durfde hij het aan om nog een toernooi op poten te zetten. Het was niet tevergeefs, want er schreven zich 134 koppels in en sindsdien is het ieder jaar een heel gezellig en druk bezocht toernooi. Vele jaren werd er gespeeld in een afvalschema waardoor na de eerste partij de helft van de spelers al uit het toernooi lag en er zodoende ook minder wedstrijden gespeeld moesten worden dan tegenwoordig, nu er in poules ingedeeld wordt. Deze keer waren er 99 inschrijvingen en met 164 spelers zat de 25e editie van dit Dubbel Toernooi bomvol! Het was dan ook weer een hele puzzel voor de toernooiorganisatie om alle 115 wedstrijden ingepland te krijgen, maar uiteindelijk kon alles naar tevredenheid van de spelers gespeeld worden.
In het vóórweekend was het boven de 30° en de spelers hadden het erg zwaar ondanks de parasols en emmers koud water op de baan. Er werd vanwege de hitte 1 partij opgegeven. Ook de verdere week was het prachtig weer en er werden prachtige en spannende wedstrijden gespeeld waarvan volop genoten werd door het vele publiek op het terras. Tijdens de poulewedstrijden werd er in plaats van een derde set een supertiebreak gespeeld en die was ook heel vaak nodig. Een teken dat de koppels aan elkaar gewaagd waren. De deelnemers kwamen wel van 20 verschillende verenigingen zodat er vaak tegen onbekende tegenstanders gespeeld moest worden, wat door iedereen heel leuk werd gevonden!
Ook was er, net als vorige jaren, gedurende het toernooi weer een verloting met veel mooie prijzen. Dit jaar had een groep jonge meiden de organisatie op zich genomen en het werd een groot succes! Op vrijdagavond was er een feestavond en de vele bezoekers hebben tijdens deze heerlijke zomerse avond tot in de late uurtjes genoten van mooi tennis, leuke muziek en veel gezelligheid. Op de finaledag was er nog een buffet verzorgd door Sander Kot.
Rond 20.00 uur waren de laatste partijen ten einde en kon voorzitter Adrie van Dijke, tevens wedstrijdleider van dit toernooi, aan de prijsuitreiking beginnen. Hij bedankte ten eerste alle deelnemers, sponsoren, de TC, kantinebeheer, baanbeheer en de dames van de verloting voor deze zeer geslaagde editie van het dubbeltoernooi. Na de prijsuitreiking werd er onder de aanwezige deelnemers nog een dinerbon van € 50,00 verloot van hoofdsponsor restaurant ’t Veerhuis en was er nog een laatste ronde van de verloting. Met de mededeling dat het 35+ Veteranen Dubbeltoernooi, het derde toernooi van T.V. De Ruucstoppelen, weer georganiseerd gaat worden in week 45, van 4 t/m 10 november, en dat alle tennisliefhebbers vanaf 35 jaar dan natuurlijk ook weer van harte welkom zijn in Sint Philipsland, werd het toernooi afgesloten.
De inschrijving hiervoor zal binnenkort mogelijk zijn via www.toernooi.nl.
De winnaars van de verschillende onderdelen waren als volgt:
HD-A 1. Patrick de Block en Jules Nuijten 2. Curtis Goedegebuure en Ad Pipping
HD-B 1. Edwin Hage en Hans Polderman 2. Roland van de Velde en Patrick Willegers
HD-C 1. Maurits van Gemeren en Eelco Kouwenberg 2. Rob Karsbergen en Jan de Waal
HD-D 1. Mart Baartmans en William Quist 2. Nicky van der Velden en Don van Vliet
HD-E 1. Niels Cloïn en Roel van Elzakker 2. Ron Bosters en André Brouwers
HD-F 1. René van den Bos en Wim Voorbeijtel 2. Harm Verwijs en Marc van de Merbel
DD-A 1. Melissa Baartmans en José van Donge Poulewinnaar
DD-B 1. Rebecca Boot en Iris van Starkenburg Poulewinnaar
DD-C 1. Ria de Jong en Jolanda Wielaard 2. Annemarie Coppens en Marjolein Dijkstra
DD-D 1. Betsy den Boer en Debbie van Grunsven 2. Korrie Hilleman en Agnieszka Klein
DD-E 1. Roos Bikkers en Marjoke Verwijs Poulewinnaar
DD-F 1. Wilma Kodde en Anita van den Ouden 2. Charlene en Chelsea den Hollander
GD-A 1. Marlies Wendt en Martin Vreeke Poulewinnaar GD-B 1. Debby Cools en Corné Faasse 2. Iris Friedrich en Serge Berrevoets
GD-C 1. Joyce van Oost en Edwin Hage 2. Karin van Opdorp en William Quist
GD-D 1. Cameron Schneidenberg en Melle Brouwers 2. Bianca van der Peet en Chris Struys
GD-E 1. Janet Rottier en Bert van Tilburg 2. Marjoke Verwijs en Maurits Verwijs
GD-F: 1. Chelsea den Hollander en Jacco van Beelen Poulewinnaar