2e Open Dubbeltoernooi T.V. De Ruucstoppelen

2e Open Dubbeltoernooi T.V. De Ruucstoppelen in 2021 net op tijd afgerond
In week 45 staat normaal gesproken altijd het 35+ Open Veteranen Dubbeltoernooi op de agenda bij tennisvereniging De Ruucstoppelen in Sint Philipsland. Omdat eind juni, wegens de toen nog geldende maatregelen i.v.m. corona, het Open Toernooi niet door kon gaan, heeft de TC ervoor gekozen om er dit jaar geen 35+ toernooi van te maken. Zodoende konden nu ook spelers vanaf 17+ mee doen en dit leverde het mooie aantal van 68 inschrijvingen op met 111 spelers uit de regio. Van 6 t/m 8 november werd er gespeeld in 10 verschillende onderdelen, DD5, HD6, DD6, GD6, HD7, DD7, GD7, HD8, DD8, GD8, en gedurende de week kon men genieten van 83 spannende en leuke wedstrijden. Ook het weer werkte mee zodat de aanwezige toeschouwers, die eerst gecontroleerd werden op de QR-code, gewoon op het terras konden zitten! Tijdens de feestavond op vrijdag was er gezellige muziek en werd er met elkaar genoten totdat om 24.00 uur de kantine dicht ging. In 7 onderdelen moesten er finales gespeeld worden en 3 onderdelen werden in poules afgewerkt.
De uitslagen en winnaars waren:
DD 5 poule: Lisa ’t Mannetje / Anouk van der Valk
HD 6 finale: Frank van Driel / Mark Grinwis – Curtis Goedegebuure / Ruud Schot 7-5 / 7-6
DD 6 poule: Lijdie Kot / Maddy Filius
GD 6 finale: Anouk Boender / Niels v. Oeveren – Lisa ’t Mannetje / Frank van Driel 7-6 / 6-3
HD 7 finale: Niels v. Oeveren / Johan Verwijs – Jan Kot / Ike Verwijs 6-4 / 3-6 / 6-0
DD 7 finale: Lieke Oprel / Janneke v.d. Watering – Mirte Broere / Eva Geuze 2-6 / 6-1 / 6-2
GD 7 finale: Anouk Boender / Alex Havermans – Janneke v.d. Watering / Robin Kot 6-1 / 6-1
HD 8 finale: Bram Gabriëls / Brandon Schippers – Mitch Huijps / Johan Nuyten 6-3 / 6-4
DD 8 poule: Tamara Kot en Anke Knapen
GD 8 finale: Esther v.d. Geest / Bram van Lierop – Rowena van As / Mitch Huijps 6-4 /2-6 / 6-2
Al met al was het weer een zeer geslaagde en gezellige week en de toernooicommissie hoopt dat er in 2022 wederom veel tennissers verwelkomd mogen en kunnen worden onder betere omstandigheden!!
Met alle maatregelen die nu van kracht zijn zou dit wel eens het laatste Open Tennistoernooi van 2021 geweest kunnen zijn. Gelukkig mogen er nog wel onderling wedstrijdjes gespeeld worden en zolang het mag en goed weer blijft, zullen er dit jaar vast nog veel balletjes geslagen worden in Flupland!!